Вода са “Црног врела”стигла у приградске крајеве

А. С.
Вода са “Црног врела”стигла у приградске крајеве

Бањалука - Вода која је стигла у 1.800 домаћинстава у насељима Борковићи, Перван и Славићка путем водоводног подсистема “Звијезда”, а који се напаја водом из фабрике воде “Црно врело”, гарантује опстанак народа у овим крајевима.

Рекао је ово градоначелник Игор Радојичић приликом обиласка домаћинстава у овим насељима и истакао да су током прошле и ове године напуњени резервоари у Ђурића главици, који се даље протежу ка Полића и Јанковића брду.

- Десет година се причало о изградњи овог подсистема и становништво ових насеља коначно има уредно снабдијевање водом и то је основ да се становништво овдје задржи, а касније генерације изграде кућу или викендицу, јер је вода елементарна животна потреба у 21. вијеку - нагласио је Радојичић и додао да се пројекат “Црног врела” наставља даље ка Горњој Пискавици.

Мјештанин Славићке Осте Вујиновић истиче да су сви становници срећни што су након година чекања прикључени на градски водовод.

- Чим има воде, има и живота, и овај крај ће сигурно заживјети. Док нисмо имали воду, живот је био отежан, јер смо се морали сналазити и довлачити је са бунара. То је мали капацитет и није могао да задовољи потребе свих укућана - рекао је Вујиновић и у име свих мјештана изразио задовољство и захвалност што је коначно вода стигла и у њихове крајеве.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана