Ускоро изградња саобраћајнице од Лауша до Паприковца

Срна
Ускоро изградња саобраћајнице од Лауша до Паприковца

Бањалука - Изградња нове саобраћајнице која би требало да повеже бањалучка насеља Лауш и Паприковац могла би да почне већ наредног мјесеца, након што је изабран извођач овог пројекта, вриједног око 2,7 милиона КМ, саопштено је из бањалучке Градске управе.

Након спроведеног тендера, за извођача овог пројекта изабрано је лакташко предузеће "Нискоградња".

"У току је жалбени рок и уколико не буде жалби на избор извођача, градња нове саобраћајнице требало би да започне већ у септембру", појаснили су у Управи града.

Из градског Одјељења за саобраћај и путеве наводе да је ријеч о једном од највећих и најзахтјевних инфраструктурних пројеката у граду, који би требало да буде готов до септембра наредне године.

Према пројекту, предвиђена је изградња саобраћајнице у дужини од 800 метара, са 80 метара дугим вијадуктом, која ће направити спој Санске улице на Лаушу до Улице Јована Рашковића на Паприковцу, гдје се прави нова раскрсница са Зеленгорском улицом.

"Изградњом ове саобраћајнице очекује се значајно растерећење Карађорђеве улице, али ће бити много боља веза између Лауша, Париковца и Петрићевца који су до сада били повезани само преко Санске улице, која је уска и стрма", навели су из ресорног одјељења.

За нову саобраћајну повезницу Лауша и Паприковца, Влада Републике Српске је обезбиједила нешто више од два милиона КМ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана