Уништени предмети које су одузели инспектори Републичке управе за игре на срећу

Срна
Уништени предмети које су одузели инспектори Републичке управе за игре на срећу

Бањалука - На регионалној депонији у Рамићима, код Бањалуке, данас је уништено 205 предмета и опрема које су одузели инспектори Републичке управе за игре на срећу.

Вршилац дужности директора Републичке управе за игре на срећу Александар Дошић рекао је Срни да ова управа константно сузбија илегално припређивање игара на срећу.

Дошић је, говорећи о новом Закона о играма на срећу који је у марту ступио на снагу, оцијенио да су видљиви финансијски ефекти.

“У порасту су приходи од накнада за приређивање игара на срећу, забавних и наградних игара. У периоду јануар-март ове године пораст наших прихода је 6,3 милиона КМ и већи је за 36 одсто него у истом периоду претходне године”, навео је Дошић.

Начелник Одјељења за инспекцијски надзор Марина Селак нагласила је да су инспектори од ступања на снагу Закона о играма на срећу извршили 706 надзора правних и физичких лица и изрекли новчане казне од 221.000 КМ, те привремено одузели 170 предмета кориштених у нелегалном приређивању игара на срећу.

“Законом о играма на срећу прописано је да сви одузети предмети морају бути уништени након правоснажне одлуке надлежног органа. Данас смо уништили 205 предмета кориштених у илегалном приређивању, међу којима су аутомати за игре на срећу и терминали за електронске игре”, рекла је Селакова и подсјетила да је у претходном периоду уништено 607 предмета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана