Уклоњене дивље депоније на Лаушу и у Чесми

А. С.а
Уклоњене дивље депоније на Лаушу и у Чесми

Бањалука Уклоњене су двије дивље депоније на подручју Лауша и Чесме. Проблем одлагања смећа на овим локацијама, због несавјесних појединаца, траје већ годинама, саопштено је из Одјељења за комуналне послове.

- Отпад је уклоњен са дивље депоније код Ченића гробља на Лаушу и депоније у улици Стефана Немање у насељу Чесма - кажу у овом одјељењу.

Узалудни су остали вишегодишњи апели да се на тим мјестима не баца отпад када су неодговорни појединци навикли да скрнаве насеља бацањем смећа гдје му мјесто није. Камиони су одвезли велике количине отпада, и то старог намјештаја, гума, прозора, отпада са зелених површина, грађевинског  шута и другог отпада које су несавјесни суграђани одлагали на овим локацијама.

Истовремено, настављена је замјена оштећених контејнера за одлагање отпада. Минуле седмице, на путном правцу Бањалука-Приједор, у насељима Пријаковци и Мишин хан, постављени су нови умјесто дотрајалих контејнера. С циљем побољшања јавне хигијене, ових дана ће бити расписана и јавна набавка за постављање три нова подземна рециклажна контејнера у ужем центру града, те набавка већег броја стандардних контејнера.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана