Пријаве за подстицаје при запошљавању до 15. јула

А. С.
Пријаве за подстицаје при запошљавању до 15. јула

Пријаве за расподјелу 1.122.000 КМ подстицајних средстава при запошљавању у 2019. годину, биће примане до 15. јула ове године, саопштено је из Градске управе.

Јавни позив се односи на додјелу подстицаја за унапређење пословања привредних друштава и самосталних предузетника, те оспособљавање средњих стручних школа за обављање ученичке праксе у производним, занатским, трговинским и услужним дјелатностима.

- Када су у питању трошкови набавке основних средстава са циљем технолошког развоја малих и средњих предузећа, суфинансирање износи до 30 одсто набавне вриједности средстава. Максималан износ средства по подносиоцу пријаве не може бити већи од 20.000 КМ. Подстицајна средства за суфинансирање набавке опреме за опремање кабинета за практичну наставу средњих стручних школа са циљем обезбјеђења квалификоване радне снаге неопходне на тржишту рада износе највише 30.000 КМ по подносиоцу пријаве - кажу у Градској управи.

И ове године, Градска  развојна агенција у склопу овог јавног позива за додјелу подстицајних средстава, организује обуку за израду бизнис плана за незапослена лица која су пријављена на евиденцији Завода за запошљавање и одлучили су се за започињање самосталног бизниса.

Обука за израду бизнис плана, који је један од обавезујућих докумената по јавном позиву, биће у просторијама Градске развојне агенције у улици Јосифа Панчића 8.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана