Потребни партнери за нове пројекте

Б. С.
Потребни партнери за нове пројекте

Бањалука- Центар за развој пољопривреде и села припремио је за ову годину низ добрих пројеката за које су нам потребни различити партнери, од начина уклањања анималног отпада па до развоја туризма на сеоском и подручју Мањаче.

Рекао је ово градоначелник Игор Радојичић који је у петак обишао нове просторије Центра у улици Војводе Момчила бр. 10 и 12 гдје су обједињене службе управе Центра, које су раније биле на неколико локација у насељу Старчевица.

- Са те стране смо спремни, уколико би нам били доступни неки међународни фондови - закључио је Радојичић. Он је подсјетио да су на самом почетку мандата актуелне градске администрације организационо промијењене надлежности Центра.

- Водоводе је преузео градски “Водовод”, а јавну расвјету Одјељење за комуналне послове, тако да је Центар искључиво фокусиран на подстицаје пољопривреди и руралном развоју и дијелом на пољопривредну производњу на Развојно-едукативном центру на Мањачи - казао је Радојичић. Према његовим ријечима, у овој години је буџетом за подстицаје планирано 1,1 милиона КМ и ти подстицаји биће додијељени путем Центра.

Директор Центра за развој пољопривреде и села Драшко Илић казао је да су у новим просторијама захваљујући подршци града и активностима Центра.

- Наш основни циљ је израда ресурсне карте која ће бити скуп показатеља у којем правцу треба да дјелујемо, са нагласком на приоритете - рекао је Илић, те најавио да ће ускоро бити отворена и Херцеговачка кућа, у циљу промоције херцеговачких производа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана