Потписан споразум о сарадњи са међурелигијским вијећем

Срна
Потписан споразум о сарадњи са међурелигијским вијећем

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић потписао је данас са члановима бањалучког Одбора Међурелигијског вијећа БиХ споразум о сарадњи Градске управе и овог вијећа који би требало да обезбиједи нове пројекте на обострану корист.

Радојичић је рекао да у Бањалуци постоји низ пројеката које град и вјерске заједнице заједнички реализују или их подржава Градска управа.

"Бањалука настоји да промовише сарадњу, толеранцију, суживот. У граду дјелују све четири велике вјерске заједнице, са којима годинама град сарађује на различите начине", рекао је Радојичић новинарима након потписивања споразума.

Он је изразио очекивање да ће Вијеће и у наредним годинама на основу овог споразума бити у прилици да предложи нове пројекте који ће бити на задовољство свих страна - потписника овог споразума.

Предсједавајућа бањалучког Одбора за међурелигијску сарадњу Александра Стевандић, која је и представник Јеврејске општине Бањалука, оцијенила је да овај град, између осталог, данашњим споразумом и реализованим пројектима, заслужује да буде европска пријестоница културе. .

Град Бањалука кандидован је за европску пријестоницу културе за 2024. годину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана