Понуђена прва парцела у новој пословној зони

Агенције
Понуђена прва парцела у новој пословној зони

БАЊАЛУКА - Нова пословна зона "Јелшинград" ускоро би требало да прими прве инвеститоре, након што је данас расписан оглас о продаји грађевинске парцеле од два хектара, намијењене за изградњу пословних објеката у тој зони.

Парцела је понуђена на лицитацију, по укупној почетној продајној цијени од 2.24 милиона КМ.

Како истичу у Одјељењу за локални економски развој и стратешко планирање, већ влада велико интересовање привредних субјеката за отварање нове пословне зоне.

- Право учествовања у поступку лицитације имају привредни субјекти, који су регистровани за обављање производне дјелатности – навели су из одјељења.
Према планираној динамици, први инеститор би могао ући у нову пословну зону до краја ове године.

Сви заинтересовани понуђачи са правом учешћа, дужни су доставити уредну пријаву за лицитацију, непосредно до 12. новембра, до 13 часова, на протокол Градске управе Бања Лука, канцеларија број 14, са назнаком "Пријава за лицитацију – за непокретности у насељу Лазарево, на локацији код Јелшинграда – за Комисију".

Лицитација ће бити одржана дан касније, 13. новембра, у згради Градске управе, у сали бр. 238, са почетком у 12 часова.

Будућа пословна зона "Јелшинград“ простире на двије локације површине од 2,4 и 2,8 хектара, а адут ће јој бити атрактивна локација, с обзиром на близину аутопута, пруге и међународног аеродрома. У току године је планирано расписивање јавне набавке за извођача радова на недостајућој инфраструктури у овој зони, за што су обезбијеђена новчана средства у буџету за 2019. годину.

У исто вријеме, у оквиру наставка улагања у пословну зону "Рамићи-Бања Лука", у плану је изградња недостајуће инфраструктуре у циљу уређења комплетне зоне, а све то како би инвеститори добили што боље услове за рад.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана