Одата почаст народном трибуну

Д. В.
Одата почаст народном трибуну

Бањалука - Поводом почетка 54. Кочићевог збора, градоначелник Игор Радојичић јуче је положио вијенац на споменик великом народном трибуну и пјеснику Петру Кочићу у центру града.

Радојичић је позвао Бањалучане да присуством дају подршку бројним манифестацијама које ће бити приређене у оквиру програма једне од наших најдуговјечнијих културних манифестација. Он је нагласио да књижевно дјело Петра Кочића, али и цијели његов живот, имају веома снажан утицај и значај и у данашњем времену.

- И након једног вијека његове ријечи се могу читати на актуелан начин. Кочићева борба за истину, отаџбину, језик и нацију су ванвременске вриједности на овим просторима - рекао је Радојичић.

Почаст књижевнику са Мањаче одао је и овогодишњи добитник “Кочићеве награде” лингвиста Милорад Телебак.

Једна од манифестација овогодишњег програма је радионица змијањског веза коју ће водити везиља Сања Бајић. Радионица, коју организује Музеј Републике Српске, биће одржана у сриједу у 18 часова у парку “Петар Кочић”, а намијењена је дјеци школског и предшколског узраста. Бајићева каже да на радионици очекује дјецу, али и све друге који су заинтересовани за змијањски вез.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана