Могућа изградња пасареле код ресторана "Алас"

Александар Стојановић
Могућа изградња пасареле код ресторана "Алас"

БАЊАЛУКА - Због гужви на Западном транзиту, на потезу од кружног тока према ресторану "Алас", разматра се могућност изградње пасареле на скретању у правцу Новог гробља.

Према наводима из Одјељења за саобраћај и путеве, у току је анализа која би требала да да одговор о томе да ли би градња пасареле адекватно ријешила честа загушења у саобраћају и проблем са прелазом пјешака на овој локацији.

- Семафор који је раније постављен на укрштању транзита са улицом Браће Мажар и мајке Марије код ресторана "Алас", а који функционише на принципу пјешачког семафора са тастером за најаву преласка пјешака преко саобраћајнице, у појединим дијеловима дана доводи до гужви све до кружног тока код Гимназије – наглашавају у Одјељењу.

Ускоро ће бити расписана јавна набавка за израду идејног рјешења и урбанистичко техничких услова за потенцијалну будућу пасарелу, а након проведене анализе, која укључује просторне могућности и евентуалне имовинско-правне односе, донијеће се и коначна одлука о могућности ове инвестиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана