“Ласта” отвара “Љето на Врбасу”

Александар Стојановић
“Ласта” отвара “Љето на Врбасу”

Бањалука - Атрактивним скоковима са Градског моста, популарном “бањалучком ластом” 21. јула биће отворена 66. манифестација “Љето на Врбасу”, саопштено је из Туристичке организације града (ТОБЛ).

За 14 дана колико ће трајати најстарија градска смотра овог типа,  туристи и домаћи посјетиоци моћи ће да уживају у многим веома интересантним садржајима и такмичењима од којих се истичу “Зип-лајн” спуштање ужетом изнад ријеке Врбас, биоскоп на отвореном, плес под звијездама, трка дајака, фудбалу и одбојци на пијеску, школи роњења и многим другим.

Из Туристичке организације града поручују да су настојали да као и  сваке године обогате програм

- Биће за сваког по нешто, за све генерације. “Љето на Врбасу” је за нас једна од најзначајнијих, јер она је постала својеврстан симбол града, прави бренд  - поручили су ТОБЛ-а.

Као посебна два догађаја истичу биоскоп на отвореном код тврђаве Кастел гдје ће посјетиоци моћи да уживају у филму “Такси блуз” и вече “Плес под звијездама” гдје ће сви који желе имати прилику да се препусте љетном ритму музике и плешу у посебном амбијенту уз ријеку Врбас.

Ронилачки клуб “Делфин” за све оне који желе да се окушају у роњењу организоваће школу роњења на базену “Аквана” 24. јула.

Посљедњи дан манифестације, 4. августа биће одржан турнир у одбојци на пијеску на плажи код новог Зеленог моста, а завјеса на “Љето на Врбасу” биће спуштена трком и избором најљепших дајак чамаца.

- Дајак је симбол града и, као и сваке године, њиме затварамо фестивал. Избор најљепшег чамца биће одржан на плажи Абација, гдје ће од 17.30 почети и трка ових чамаца - истакли су из ТОБЛ-а.

Котлићијада

Посљедњег дана “Љета на Врбасу”, 4. августа,  биће одржана традиционална котлићијада

- Како каже народ шлаг је остављен за крај. Сваке године имамо сјајно дружење и такмичење за најбољу чорбу. И ове године очекујемо велики број посјетилаца, а сигурни смо да ће дружење бити на сјајном нивоу као и сваке године - рекли су из ТОБЛ-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана