Кафеџије скувале најбољи рибљи паприкаш

Д. Г.
Кафеџије скувале најбољи рибљи паприкаш

Бањалука - Екипа кафе-бара “Кикос” скувала је најбољи рибљи паприкаш на 16. традиционалној котлићијади “Борик Нектар 2019”, која је у суботу одржана поводом 22. априла - Дана града.

Друго мјесто припало је  екипи “Еко Миг”, а треће Студентском центру “Никола Тесла”. Чак 19 екипа настојало је да својим кулинарским умијећем задовољи истанчане укусе жирија, али је многима више од жеље за тријумфом значило дружење уз добар залогај. Тако су све екипе, поред припремања паприкаша у котлићу, пекле месо на роштиљу, а мезиле су се домаће сувомеснате делиције. Смотра је имала регионални карактер јер су наступиле и екипе из Марибора (Словенија) и Крагујевца (Србија).

- Ово је дан за гурмане, дружење и уживање. Годинама већ учествујем на котлићијади и то је нешто што се не пропушта. Као и све екипе, и моја се труди да скува чорбу у котлићу што боље може. То се најбоље види када котлићи остану празни без обзира на пласман у такмичењу. Најмање је важна побједа. Хвала људима из Спортске дворане “Борик” који су нам организовали ово прелијепо дружење - рекао је Милован - Брада Станковић, главни кувар у екипи “Браћа по нектару”.  

Поред  кувања рибљег паприкаша, организовано је још неколико такмичења. Тако је у бацању кугле побиједио Александар Новаковић (екипа бифеа “Садион”) са резултатом 15 метара. У пикаду је тријумфовао Зоран Зељковић (КПЗ Бањалука) са 144 поена, док је у брзом испијању пива најбржи био Синиша Ирић (Тениски клуб Борац) са резултатом 6,80 секунди. Најбољи су добили медаље и дипломе, а од генералног спонзора, “Бањалучке пиваре”, поклон пакете њених производа.

Посебан угођај направио је тамбурашки оркестар Здравка Ћосића са својим вокалним солистима.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана