Измјештена аутобуска стајалишта у Лазареву и на Паприковцу

Срна
Измјештена аутобуска стајалишта у Лазареву и на Паприковцу

БАЊАЛУКА - Ради повећања безбједности путника градског превоза и убрзања саобраћаја, ових дана су у Лазареву и на Паприковцу измјештена ван коловоза два аутобуска стајалишта.

На Булевару Милутина Миланковића у Лазареву и у Улици Јована Рашковића на Паприковцу, измјештена су два стајалишта, што ће олакшати прилаз путницима и смањити гужве, које су узроковали аутобуси стајањем на коловозу – истичу у Одјељењу.

У оба случаја ријеч је о фреквентним саобраћајницама које воде ка здравственим установама, односно Универзитетско клиничком центру РС на Паприковцу и Заводу за рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић” у Трапистима.

Раније су се аутобуси градског превоза, приликом улаза и излаза путника, заустављали на коловозу па је често долазило до неугодних ситуација, јер возачи настоје да прођу аутобус док излазе путници, при чему долази до угрожавања путника – каже Славко Давидовић, шеф Одсјека за саобраћај.

Сличне интервенције су урађене и приликом изградње кружне раскрснице у Алеји Светог Саве, када су стајалишта у Гундулићевој улици и Алеји Светог Саве изграђена ван коловоза, што је подигло безбједност путника на овој дионици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана