Горан Селак: Град и Влада РС заједно за Шарговац

Г.С.
Горан Селак: Град и Влада РС заједно за Шарговац

У Шарговцу су завршени радови на дијелу изградње Шарговачке улице у дужини од 900 метара, што је дио једног од највећих инфраструктурних пројеката у области саобраћаја у граду на Врбасу. Шарговац је добио модерну саобраћајницу, а уз похвале градоначелнику Игору Радојичићу и његовом тиму у Градској управи, мјештани су изразили велику захвалност и народном посланику Горану Селаку, као и Влади Републике Српске и предсједници Жељки Цвијановић.

Наиме, на иницијативу Градског одбора Социјалистичке партије и народног посланика Горана Селака, Влада РС и предсједница Српске подржали су иницијативу и помогли реализацију овог пројекта са милион марака. Селак истиче да је ово одличан примјер сарадње грађана, локалних и републичких институција, која за резултат има рјешавање вишегодишњег приоритетног проблема Шарговца и уопште овог дијела града Бање Луке.

-       Бањалука се гради и развија, а данас смо заједно обавили велики дио посла када је у питању развој Шарговца и овог дијела града Бања Луке. Хвала градоначелнику Игору Радојичићу, који је покретач и овог, као и бројних других пројеката на подручју града. Градска управа на челу са градоначелником уврстила је Шарговачку улицу међу приоритетне пројекте града, а уз помоћ Владе Српске, велики дио пројекта је успјешно реализован– истакао је Селак.

? Градски одбор Социјалиситчке партије Бањалука био је покретач иницијативе да градњу ове саобраћајнице помогну и републиче институције. Како је дошло до те идеје?

-       Често смо на терену и разговарамо са људима о проблемима које можемо заједно да рјешавамо. Кроз разговор са мјештанима, дошли смо на идеју да упутимо иницијативу Влади Републике Српске и тражимо помоћ како би градња могла почети што прије, јер ова саобраћајница је била у тој мјери дотрајала да је представљала опасност за учеснике у саобраћају, а посебно најмлађе. Иницијатива је прихваћена, Град је успјешно реализовао пројекат који је завршен и прије предвиђеног рока и заиста имамо разлог да будемо задовољни

?   Ово није прва иницијатива бањалучких Социјалиста, да ли је у плану још пројеката?

-       Наш Градски одбор ради са људима на терену и добро смо упознати са приоритетима у свим дијеловима града. Често помажемо грађанима у креирању иницијатива према надлежним органима а и сами креирамо иницијативе за које сматрамо да могу да допринесу побољшању квалитета живота. Тако ћемо свакако и наставити. Имамо квалитетан тим људи, имамо одличну сарадњу са Градом као и одличну комуникацију са грађанима Бањалуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана