Централна улица у Шарговцу добила ново рухо

Александар Стојановић
Централна улица у Шарговцу добила ново рухо

Бањалука - Нова модерна саобраћајница у Шарговцу, вриједна милион КМ, јуче је свечано пуштена у рад, а отварању је присуствовао велики број мјештана, којима ће ова улица значајно олакшати живот у насељу, које се непрестано шири.

Нова Шарговачка улица дугачка је 900 метара, а на њој су изграђени обострани тротоари, оборинска канализација, два аутобуска стајалишта, те нова улична расвјета. Црвену траку свечано су пресјекли градоначелник Игор Радојичић и народни посланик Горан Селак, који је био и иницијатор овог пројекта.

Радојичић је казао да ће нови пут значајно олакшати живот овог изузетно насељеног дијела града.

- Ово је само прва фаза изградње нове саобраћајнице, а већ сада могу најавити да ћемо сљедеће године наставити овај велики пројекат. Нова саобраћајница ће потпуно измијенити и побољшати изглед Шарговца - рекао је Радојичић, те додао да је изградња ове улице дио инвестиционог циклуса “Бањалука се гради”.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Шарговац Рајко Радаковић изразио је захвалност институцијама у име свих мјештана Шарговца.

- Колико ова улица значи за све мјештане, говори број окупљених на отварању. Пред нама је још много посла, јер желимо да развијамо Шарговац као модерно градско насеље - рекао је Радаковић.

Он је додао да су у МЗ Шарговац припремили низ пројеката развоја овог насеља до 2025. године, те изразио наду да ће они бити реализовани у сарадњи са градским властима.

- У наредним годинама очекујемо да се изгради још путева, нови кружни ток, а идеја је да добијемо једно ново градско излетиште које ће посјећивати сви грађани - рекао је Радаковић.

Мјештанин ове улице Ђорђе Милаковић казао је да су након дугогодишњег чекања коначно добили модерну саобраћајницу.

- Ова улица је густо насељена, има много дјеце, па ће нам много значити нови пут. Нарочито нам много значи то што су ријешени канализациони проблеми - истакао је Милаковић.

 

Иницијатива

Иницијатива о изградњи потекла је од народног посланика Горана Селака, који је истакао да ће нова саобраћајница значајно побољшати услове живота за 7.500 мјештана Шарговца.

- Мјештани сада имају најмодернији пут који су очекивали дуго година и много ће значити за будућа покољења у овом насељу. Желим да изразим захвалност Градској управи и Влади Републике Српске, што су финансирали овај пројекат и реализовали иницијативу Градског одбора Социјалистичке партије - казао је Селак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана