Бесплатне секције помажу у правилном развоју ђака

А. С.
Бесплатне секције помажу у правилном развоју ђака

Бањалука - Изабрани су професори физичког васпитања и спорта који ће водити бесплатне спортске секције у свим основним школама на подручју града, а са њима ће наредне седмице бити потписани уговори, те организовано уводно предавање 26. септембра у амфитеатру Факултета физичког васпитања и спорта.

Како наводе из Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт, у односу на претходну годину, биће омогућено незапосленим и запосленим професорима да раде у секцијама са ученицима од другог до петог разреда и на тај начин, кроз користан рад у струци, да се додатно усаврше, а дјеци пруже квалитетно психофизичко образовање.

- Професори који немају положен стручни испит и даље ће бити ангажовани у секцијама са ученицима од другог до петог разреда, као и у редовној настави, како би стекли услов за полагање стручног испита - казали су у Одјељењу.

Тако ће основци у свим бањалучким основним школама моћи и ове школске године имати прилику да бесплатно учествују у раду спортских секција, у оквиру програма који је, као новина, уведен у праксу прошле године. Пројектом се омогућава да и професори са Завода за запошљавање Српске стекну искуство ради полагања стручног испита, као и давања могућности незапосленим и запосленим професорима за додатно ангажовање, што ће на крају допринијети да са дјецом раде лица из струке.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана