Бањалучки гимназијалци на олимпијади метропола у Москви

Срна
Бањалучки гимназијалци на олимпијади метропола у Москви

Бањалука - Бањалучки гимназијалци и ове године учествују на Међународној олимпијади метропола која је осмишљена као такмичење из математике, информатике, физике и хемије.

Олимпијада је почела јуче у Москви, а подршку бањалучким средњошколцима дао је и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, који је претходних дана боравио у званичној посјети главном граду Русије, саопштено је из Градске управе.


Бањалучки гимназијалаци су на Олимпијади метропола прошле године остварили запажен успјех - освојили су четири медаље, и то сребро и бронзу из математике, те бронзу из информатике и физике.

Из Градске управе подсјећају да је Радојичић на позив града Москве од 30. августа до 2. септембра учествовао у раду Московске међународне седмице образовања.

У оквиру ове манифестације одржан је форум под називом “Град образовања 2018”, гдје је организовано више од 80 сесија о различитим темама.

Предавања су одржали међународни лидери и експерти из области образовања, а представљене су и савремене технологије образовања и савремена опрема у образовном процесу, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана