Седам борачких удружења од интереса за град

В. Г.
Седам борачких удружења од интереса за град

Бањалука - Седам удружења из области борачко-инвалидске заштите у Бањалуци предложено је за статус удружења од интереса за град, саопштено је из градског Одјељења за борачко-инвалидску заштиту.

У Одјељењу наводе да је ово дефинисано приједлогом одлуке о утврђивању статуса удружења од интереса за град, коју ће разматрати одборници на наредној сједници Скупштине града. Ријеч је о Борачкој организацији, Организацији породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, Градској организацији ампутираца “Удас”, Удружењу бивших логораша Другог свјетског рата и њихових потомака, Савезу логораша града Бањалука, Удружењу цивилних инвалида - жртава рата и Градском одбору СУБНОР-а.

Услов за стицање овог статуса јесте да су пријављена удружења остварила значајне резултате у области побољшања материјалног и социјалног положаја учесника ослободилачких ратова, укључујући афирмацију и очувању тековина, као и обиљежавање значајних догађаја и датума.

У оквиру буџета Одјељења за борачко-инвалидску заштиту постоје два гранта за суфинансирање удружења из области борачко-инвалидске заштите, и то пројеката као и  редовних активности удружења.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана