Због посљедица обилних падавина 34 интервенције у Бањалуци

Срна
Због посљедица обилних падавина 34 интервенције у Бањалуци

Бањалука - Бањалучки ватрогасци су од 13. маја имали 42 интервенције, од чега су се 34 односиле на отклањање посљедица обилних падавина, навео је Командант Ватрогасне бригаде Бањалука Мирослав Малинић.

Малинић је оцијенио да су ватрогасци током обилних падавина које су задесиле Бањалуку почетком ове седмице уложили значајне напоре и сва расположива средства да би били на располагању грађанима, саопштено је из бањалучке управе града.

"Приправност јединице је подигнута на виши ниво, а сви припадници јединице заједно са Цивилном заштитом града били су ангажовани на припреми одређених резерви врећа са пијеском за градњу зечијих насипа", рекао је Малинић.

Он је истакао да су даноноћно пуњене врећа у ватрогасној чети Лазарево, те додао да су у понедјељак имали прве интервенције изазване екстремним падавинама, што од оборинских вода што од повећаног водостаја ријека и појаве бујичњака.

Малинић је напоменуо да је послије проглашења ванредног стања увече у понедјељак, 13. маја, у одређеном броју мјесних заједница Ватрогасна бригада Бањалука мобилисала слободне припаднике и повећала број оперативаца за два пута, те алармирала Добровољно ватрогасно друштво Врбања за територију коју покривају.

"Ту ноћ позвана је и јединица Ронилачког клуба жДелфинж, чијих је 15 припадника са два чамца, измјештено на паркинг код Пердувовог гробља, одакле је у веома кратком времену могла бити упућена у помоћ код евакуације евентуално угроженог становништва", рекао је Малинић.

Срећом, додао је он, пријетње по становништво није било тако да је ова јединица повучена већ сутрадан ујутро.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана