Завршен састанак Радојичића и Талића, представљене дугорочне идеје за развој Бањалуке

Александар Стојановић
Завршен састанак Радојичића и Талића, представљене дугорочне идеје за развој Бањалуке

Бањалука - На позив градоначелника Бањалуке Игора Радојичића у градској управи данас је одржан састанак са представницима ПОЛИГРАФ-а о дугорочном развоју Бањалуке.

Представници ПОЛИГРАФ-а коју је предводио предсједник те странке Зоран Талић, изразили су пуну подршку визији развоја града те су представили своју визију развоја Бањалуке на макро и микро економском ниову.

На састанку се се могли чути бројни занимљиви приједлози - Бесцарниске зоне на територији Бањалуке за привлачење страних инвестиција, отварање канцеларије за дијаспору која би увезала Српску са иностранством, али и увезивање Бањалуке преко Врбаса са Савским коридор.

"Бањалука треба да постане дио Савског коридора, који је у склопу Подунавског слива. То би значило спајање на кичму европске и свјетске економије путем ријечног превоза а самим тим Врбас би био препознат као ријека која може помоћи развој привреде и пољопривреде, а у перспективи би могао постати и плован.

Када говоримо о микроекономским правцима развоја града истакли смо идеју парка природе Сутурлија која би могла да постане природна оаза за туристе и све наше градјане" рекао је Талић.

На питање новинара колики је период реализације таквих идеја, Талић је појаснио да су то дугорочни програми који су представљени на оснивачкој Скупштини Полиграфа у јуну мјесецу.

"Мислим да пројекти које заједно носимо и које ћемо носити могу служити и генерацијама које долазе за нама. Усагласили смо се да су ово пројекти који не треба да буде само за један мандатни период већ да то треба да буду програми који се реализују за генерације које долазе" рекао је Талић.

Градоначелник Бањалуке, Игор Радојичић изразио је захвалност предсједнику Скупштине града Бањалука и Полиграфа Зорану Талићу на изванредној сарадњи, те је поручио да ће се таква сарадња наставити и у будућности. 

"Полиграф је аутентичан у својим ставовима и има заиста добре идеје од економије до екологије. Данас смо разговарали о низу тема које се тичу и 2025 и наредни дужи период. Што се мене тиче као градоначелника Полиграф је за мене незаобилазан партнер неко ко је за ове двије године доказао да је партнер који је за пожељети и искрено се надам да ћемо и даље тако сарадјивати" рекао је Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана