Ускоро измјена пет аутобуских линија

Александар Стојановић
Ускоро измјена пет аутобуских линија

Бањалука - У граду ће за десетак дана почети експериментална примјена нових траса кретања аутобуса на пет градских линија, с циљем бољег повезивања градских насеља, најављено је из Одјељења за саобраћај и путеве.

- Биће измијењена кретања аутобуса на линијама број 14, 17, 17А, 13Б, 9И - навели су из Одјељења за саобраћај и путеве уз напомену да ће, за почетак, ове измјене бити пробне, док не буде утврђен утицај на број путника.

У Обилићеву је у првој фази предвиђено да дио улице Војводе Пере Креце, од новог моста до “Беме”, буде једносмјеран из правца моста.

- Саобраћај ће из смјера Српских топлица бити преусмјерен на улицу Браће Југовић. Аутобуси ће из правца града на овој линији саобраћати као и до сада. Планирано је да у улици Милоша Обилића буде промијењен смјер и да она буде једносмјерна од пекаре на углу улица Цара Лазара и Милоша Обилића - наведено је из Одјељења.

Када је ријеч о измјенама у јавном превозу, планирано је да аутобуси на линији 14 не саобраћају више у два смјера у Старчевици.

- Новина је да ће аутобуси на овој линији ићи у једном смјеру, те на Ребровцу неће скретати у правцу Борика, већ ће наставити Булеваром војводе Степе Степановића све до Градског моста и даље до центра града - појаснили су из Одјељења.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана