Уништавање имовине у Бањалуци узима све више маха

Александар Стојановић
Уништавање имовине у Бањалуци узима све више маха

Бањалука - Уништавање комуналне опреме је све чешће, а докле иду вандали и обијесни појединци свједочи и њихов најновији налет у ноћи између четвртка и петка, када су одвалили метални оквир билборда на аутобуском стајалишту испред поште у центру града, срушили знак на полигону за обуку возача у Лазареву и развалили клупу на једној од станица.

Уништавање имовине у Бањалуци узима све више маха

 

 

 

И поред честих апела надлежних служби на грађане да чувају комуналну опрему, јер се финансира из градског буџета и служи свим становницима, поред ломљења она се често користи и за исписивање графита, шарања лаковима у спреју, лијељења наљепница и испољавање снаге. Из Градске управе кажу да је штета на годишњем нивоу 80.000 КМ.

- У протеклом периоду појачан је тренд намјерног уништавања и оштећења комуналне опреме и знакова, при чему, поред материјалне штете долази и до нарушавања безбједности свих учесника у саобраћају - рекао је портпарол Градске управе Миленко Шајић.

Многи се питају коме служи на част такво испољавање обијести на заједничкој својини.

- При обуци возача познавање саобраћајне сигнализације је један од приоритета, а несавјесни појединци су срушили знак, ни мање ни више, него на полигону, гдје се возачи почетници обучавају - рекао је Шајић и додао да надлежни не могу ништа да ураде осим да насталу штету санирају и да још једном апелују на све грађане да не уништавају градску имовину.

На аутобуском стајалишту на Старчевици већ дуже вријеме грађани који чекају аутобус немају гдје да сједну, јер је клупа уништена.

- Неко је прије више од мјесец дана клупу откинуо и она је сада само за отпад. Надам се да ће проблем бити ријешен ускоро - рекла је мјештанка овог насеља Сања Марковић.

Санација справа

У склопу редовног годишњег одржавања у току је санација оштећења на справама за вјежбање на отвореном на Бањ брду и у насељу Симе Матавуља.

- Оштећења која су обухваћена санацијом настала су усљед дугогодишње употребе и због непримјерног коришћења од стране појединаца. Након завршене санације справе за вјежбање на отвореном на поменутим локацијама биће стављене у пуну функцију и на располагање, да би биле задовољене спортско-рекреативне потребе и активности грађана - поручили су из ресорног одјељења.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана