У Залужанима ускоро нови километар тротоара

Срна
У Залужанима ускоро нови километар тротоара

Бањалука - У бањалучком насељу Залужани централна саораћајница Пут српских бранилаца требало би ускоро да добије тротоар и бициклистичу стазу у дужини од једног километра, у оквиру пројекта вриједног око 650.000 КМ.

Према пројекту, пјешачка и бициклистичка стаза биће саграђена на дионици од тржног центра “Хиперкорт” до Грмечке улице, саопштено је из бањалучке управе града.


Изградња тротоара и бициклистичке стазе требало би да почне ускоро, а радови се реализују у сарадњи са Јединицом за координацију пољопривредних пројеката Републике Српске, која је и проводила поступак јавне набавке.

Начелник градског Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић навео је да је ова улица једна од најфреквентнијих саобраћајница у Залужанима уз коју је изграђен велики број пословних и стамбених објеката, те има више аутобуских стајалишта градског превоза, што додатно отежава кретање пјешака.

“Свакодневно се овом улицом креће велики број пјешака, што представља велику опасност за њихову безбједност. Ово је био основни мотив за покретање пројекта, а на проблем, уосталом, већ годинама указују и сами мјештани. С обзиром на то да је поступак јавне набавке при крају очекујемо да ће радови почети наредних дана”, рекао је Сандић.

Он је прецизирао да ће на овој дионици бити изграђен тротоар уз десну страну саобраћајнице у дужини од једног километра, као и бициклистичка стаза.

“Пјешачка стаза биће ширине један и по метар, бициклистичка стаза ширине један метар, а биће изграђен и појас зелене површине. Осим тога, у десној страни коловоза, биће урађена оборинска канализација”, навео је Сандић.

Из Управе града напомињу да се у Залужанима већ гради пјешачка и бициклистичка стаза на потезу од моста преко ријеке Драгочајке, у дужини од 250 метара, као и 360 метара нове оборинске канализације, за шта је из градског буџета издвојено је 200.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана