Смјештај у вртићу на Старчевици за 50 малишана

Дајана Врањеш
Смјештај у вртићу на Старчевици за 50 малишана

Бањлука - Пословни простор у власништву града у улици Прве крајишке бригаде на Старчевици биће претворен у вртић, у којем ће бити смјештено око 50 дјеце, а његова обнова почела је јуче.

Градоначелник Игор Радојичић, који је присуствовао почетку радова, рекао је да ће у овом вртићу бити смјештена по једна јасличка и вртићка група малишана узраста од три до шест година, те да је ово само један од пројеката изградње вртића у граду.

- Циљ нам је да до краја идуће године имамо још три велика објекта. У току је градња вртића у Лазареву, те тендер за вртић на Петрићевцу, а очекујем да УНДП ускоро почне са обновом и проширењем вртића “Јежева кућица”. Очекујемо да ови радови у значајној мјери допринесу повећању капацитета нашег Центра за предшколско васпитање и образовање - рекао је Радојичић.

Директорица Центра за предшколско васпитање и образовање Јелена Куртиновић је рекла да ова установа прима много захтјева родитеља са простора Старчевици за смјештај дјеце у вртиће.

- Старчевица је једно од највећих градских насеља и потребе су велике, тако да је овај пројекат од великог значаја за Центар за предшколско васпитање и образовање, али и за наше грађане. Такође, када су у питању капацитети у вртићима, у посљедње три године урађено је највише на повећању капацитета наших вртића у посљедњих 50 година - рекла је Куртиновићева.

Предсједник Савјета МЗ Старчевица Предраг Ђајић рекао је да је ово само један у низу пројеката који се ради на Старчевици и од великог је значаја за све грађане овог бањалучког насеља.

Јавни конкурс за упис дјеце јасличког и вртићког узраста у Центар за предшколско образовање и васпитање био је расписан од 1. до 15. августа. На листи чекања тренутно се налази 2.000 малишана.

Како би што већи број малишана имао могућност предшколског васпитања, током прошле године отворени су вртићи у Росуљама и Обилићеву, а недавно је проширен и стављен у функцију вртић “Бубамара”, такође у Обилићеву. Ове године требало би да буде завршена и реконструкција најстаријег вртића у граду “Јежева кућица”, за шта је из градске касе обезбијеђено 200.000 КМ.

Изградња

Вриједност изградње вртића на Старчевици износи 190.000 КМ, а рок за завршетак радова је 90 дана. Извођач радова је бањалучко предузеће “Тектон”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана