Санација клизишта у Бањалуци према приоритету

Срна
Санација клизишта у Бањалуци према приоритету

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да је у граду активно 19 клизишта која су пријавили грађани, али и да их има још у зони саобраћајница, истичући да се санирају према приоритету.

Он је новинарима у Бањалуци рекао да је санација почела одмах, након што су кише покренуле клизишта, те истакао да су у насељу Лауш градске екипе изашле на терен како би санирале клизиште у домаћинству Кузмановић.

"Тамо је механизација радила три дана само да склони клизиште са куће на коју је налегло и пријетило да је сруши. Слична ситуација је и на подручју Бронзаног Мајдана, гдје се ради већ данима, а гдје је и даље у прекиду путни правац код манастира Гомионица", навео је Радојичић.

Он каже да су грађевински захвати на санацији пуно већи и да ће бити санирана клизишта у насељу Пријечани, гдје је процијењена вриједност уређења дијела саобраћајнице већа од 600.000 КМ.

Градске комисије за процјену штете на стамбеним, помоћним и другим објектима проузроковане поплавама од 12. до 14. маја, почеле су са радом на терену у четвртак, 16. маја.

Радојичић наводи да се штета причињена само на усјевима процјењује на око 150.000 КМ.

Штете током поплава од 12. до 14. маја, према прелиминарним подацима, забиљежене су у 25 градских и приградских насеља.

Према пријавама грађана, углавном је ријеч о плављењу помоћних просторија и гаража, те заплављивање дворишта и пољопривредног замљишта.

Највише угрожених домаћинстава евидентирано је у Лазареву, Куљанима и Залужанима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана