Радојичић уговорио кредит за градњу нових водовода

Срна
Радојичић уговорио кредит за градњу нових водовода

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић данас је у Лондону са представницима Европске банке за обнову и развој /ЕБРД/ потписао писмо намјера о условима кредита од осам милиона КМ за градњу водовода и канализационе мреже.

Овај аранжман, у највећем дијелу, односи се на наставак великог водоводног система "Црно врело" које треба да доведе воду за 20.000 потрошача са рубних дијелова Бањалуке и Приједора, саопштено је из бањалучке Градске управе.

Из Градске управе наводе да је захваљујући овом кредиту обезбијеђен новац за изградњу три подсистема у оквиру "Црног врела".

"Конкретно, то значи да ће воду добити становници насеља Бронзани Мајдан, Пискавица, Славићка и Радосавска, те још неколико села обухваћених овим системом, чија је градња, послије вишегодишње блокаде, настављена 2017. године", додаје се у саопштењу.

Радојичић је истакао да ће кредит ЕБРД-а бити искориштен и за завршетак вововодних пројеката "Чесма три" и "Чесма четири", водовод у Зеленом виру, канализациону мрежу на подручју насеља Лауш и још неколико пројеката.

Радојичић је навео да је са представницима ЕБРД-а разговарано и о обезбјеђењу додатних, бесповратних средстава за пројекте водовода и канализације, али и њиховој финансијској подршци за градњу пилот пројеката у оквиру будућег система за пречишћавање отпадних вода.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана