Протјеран мрак са улица Дракулића, Куљана и Рамића

Александар Стојановић
Протјеран мрак са улица Дракулића, Куљана и Рамића

Бањалука - Нова јавна расвјета протјерала је мрак са улица у Дракулићу, Куљанима и Рамићима. Ове године систем јавне расвјете у приградским насељима биће проширен новом, 5,2 километра дугом мрежом.

- Градска администрација настоји да равномјерно улаже јавна средства у све дијелове града, како у градске, тако и у приградске мјесне заједнице. Расвјета која је пуштена у функцију много ће значити становницима ових насеља - казао је замјеник градоначелника Срђан Амиџић, који је у сриједу навече обишао ова насеља.

Нова расвјета инсталирана је улици 7. фебруара у Дракулићу, те дијеловима улица 11. и 15. куљанске и у засеоку Малешевићи код Рамића.

Предсједник Мјесне заједнице Дракулић Жељко Дојчиновић каже да су након година чекања добили расвјету у дужини од 1,2 километра и да се надају да ће до краја године бити покривен и остатак улице 7. фебруара.

- У тој улици живе старосједиоци овог краја, махом потомци страдалих у посљедњим ратовима. Ријеч је о великој улици, скоро четири километра са огранцима и сада ћемо од “Електропреноса” тражити стубове за расвјету за наставак освјетљења ове улице. Надамо се да ће до зиме бити и то готово   - рекао је Дојчиновић.

Пензионерка из ове улице Љубица Ђукић истиче да је веома срећна што су послије дуго времена добили расвјету.

- Овдје сам провела скоро цијели животни вијек и недостатак расвјете је увијек био проблем. Битно је да смо је коначно добили и да ће моји унуци моћи безбједно да се играју у улици - рекла је Ђукићева.

Почетком године је и на више локација у горњем дијелу Старчевице постојећа јавна расвјета замијењена лед технологијом. Ријеч је о улицама: Јована Јанчића, Огњена Прице, Косовке дјевојке и Рајка Боснића, у којима је 130 натријумових свјетиљки замијењено лед расвјетом, чиме ће се остварити значајне уштеде у градском буџету. План је да током године лед расвјета буде уграђена и у Ади и Обилићеву, те настави наредне године на подручју Кочићевог вијенца, Побрђа, Лауша један и два, Петрићевца, Мотика, Дракулића, Шарговца и Залужана.

Када је ријеч о изградњи расвјете у овој години, за ново освјетљење планирано је укупно 269.700 КМ.

Пројекти

Срђан Амиџић је најавио нове километре мреже на осам локација на ширем подручју града. Ради се о наставку градње расвјете у улицама: Београдска, Краља Александра Првог Карађорђевића, Деспота Стефана Лазаревића, Симе Милић Јоргић, као и у кампусу, те на подручју Љубачева, Бронзаног Мајдана и Росуља.

- За овај посао у току је тендер за избор извођача радова, процијењене вриједности око 110.000 КМ - казао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана