Пријечани: Лакше и јефтиније до прикључка за воду

Данијела Стоканић
Пријечани: Лакше и јефтиније до прикључка за воду

Бањалука - Управа "Водовода" одобрила је потрошачима у насељу Пријечани, који се прикључују на новоизграђену секундарну водоводну мрежу, плаћање прикључка у шест мјесечних рата, а за поједине категорије трошкови ће бити умањени за 240 марака.

Становници насеља Пријечани су раније тражили од "Водовода" да им омогући да прикључак на новоизграђену водоводну мрежу плате у шест до 12 мјесечних рата.

Портпарол "Водовода" Бранка Ристић рекла је да ће породицама погинулих и несталих бораца и корисницима социјалне помоћи бити умањени трошкови прикључка за 240 марака.

- Управа предузећа донијела је одлуку да породице погинулих и несталих бораца ВРС, породице демобилисаних бораца ВРС и корисници социјалне помоћи, уз подношење потврде о свом статусу, могу бити изузети од плаћања трошкова радне снаге и административних трошкова - истакла је Ристићева.

Додала је да потрошачи код којих су водомјерна окна шахта изграђена према техничким пропозицијама не морају да праве нове.

- Акција искључења нелегалних потрошача наставља се до 1. фебруара ове године - нагласила је Ристићева.

Становници насеља Пријечани су презадовољни донесеном одлуком управе "Водовода".

Предсједник Савјета МЗ Пријечани Небојша Тојагић, у име својих мјештана, каже да је овом одлуком предузеће "Водовод" направило корак напријед.

- Градски "Водовод" је овом одлуком исказао велико разумијевање за проблеме, не само наше мјесне заједнице, него свих грађана - рекао је Тојагић.

Додао је да је на недавно одржаном збору грађана у МЗ Пријечани било је евидентно да мјештани немају новца који је неопходан за квалитетно трајно рјешавање прикључка на водоводну мрежу.

- Првим предрачуном за прикључак на новоизграђену водоводну мрежу требало је издвојити више од 600 марака и то у највише три рате - подсјетио је Тојагић.

Олакшице

Становник Пријечана Маринко М. рекао је да ће плаћање прикључка у шест рата и те како олакшати њему и његовим комшијама.

- Већину мјештана насеља чине избјеглице и људи са минималним примањима, тако да ће им ове олакшице и те како добро доћи - додао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана