Пјесма и игра печат на “Насмијане дане”

Илијана Божић
Пјесма и игра печат на “Насмијане дане”

Бањалука - Тврђавом Кастел у сриједу навече одјекивале су познате пјесме хора “Врапчићи”, који је одржао традиционални концерт под називом “Насмијани дани”. Дјеца и родитељи једногласно су пјевали стихове пјесама “Дванаест година”, “Ти и ја”, “Марина”, али и нове хитове. Узбуђење и раздраганост обиљежили су ово посебно вече. Видно задовољан атмосфером, руководилац хора “Врапчићи” Бранислав Ђаковић казао је да је на Кастелу било 3.000 посјетилаца свих генерација.

- Вече је било прелијепо, а најважнија је добра енергија која је носила публику. Атмосфера је била сјајна, публика је са нама пјевала старе и нове хитове. У претходних 15 година тврђава Кастел увијек је била пуна до посљедњег мјеста, што је за нас увијек мотив - рекао је Ђаковић.

Нагласио је да је на бини пјевало и играло 70 “врапчића” различитих узраста, те да је овог пута промовисан нови албум, који носи назив “Тенис краљица”, али и нови спот пјесме “Насмијани дани”, по којој је назван концерт.

- Гости концерта су били полазници Мале пјевачке академије, наш дугогодишњи члан Теодора Барац и Мија Малешевић. Публици се представила и Лена Кесић, учесница многих међународних фестивала - казао је Ђаковић.

Истакао је да је покровитељ овогодишњег концерта била предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, а велики број улазница је подијељен најмлађима у вртићима.

Међу бројним малишанима била је и петогодишња Тамара Марић, која није скидала осмијех са лица пјевајући и играјући.

- Много волим да плешем, дружим се са другом дјецом и слушам пјесмице “Врапчића”. Карту за концерт сам добила у вртићу - рекла је Тамара.

Њена мајка Стојанка Марић је додала да су и раније посјећивали ову манифестацију, те да је атмосфера из године у годину све љепша.

Дјечији хор “Врапчићи” постоји већ 25 година и омогућава најмлађима да уживају и расту уз најљепше пјесме. Композитори Младен Матовић и Тихомир Прерадовић вриједно припремају нове материјале. До сада су “Врапчићи” објавили 16 албума.

Наступи у 25 градова

Дјечији хор “Врапчићи” ове године представиће пројекат који подразумијева 25 поклон концерата у градовима Републике Српске.

- Планирамо кренути од Новог Града до Требиња како бисмо заступили све регије. На концертима је олакшавајућа околност што публика зна и воли наше пјесме и гдје год дођемо, с одушевљењем нас дочекују - казао је Бранислав Ђаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана