Пет медаља гимназијалаца понос најмање метрополе

Александар Стојановић
Пет медаља гимназијалаца понос најмање метрополе

Бањалука - Градоначелник Игор Радојичић приредио је јуче пријем за гимназијалце, поводом успјеха који су постигли на Олимпијади метропола у Москви, гдје су, у конкуренцији 44 града, освојили треће мјесто.

Уз честитке гимназијалцима на великом резултату, Радојичић је нагласио да је пријем мали знак пажње и одавања признања њиховом раду и великим резултатима које су постигли.

- Бањалука трећу годину узастопно учествује на Олимпијади метропола у Москви, а ово је прилика и да захвалимо нашим пријатељима из руске престонице који нас сваке године позивају на ово престижно такмичење. Иако је Бањалука на такмичењу била најмањи град по броју становника, то није била препрека за одличне резултате - истакао је Радојичић.

Освајач сребрне медаље из математике Марко Јојић, казао је да се већ други пут такмичи на Олимпијади метропола у Москви.

- Такмичио сам се са колегама из градова из цијелог свијета, од којих су сви неупоредиво већи од Бањалуке и изузетно сам задовољан резултатима које смо остварили - рекао је Јојић.

Марко Јојић и Јован Вуковић освојили су сребро и бронзу из математике, Сергеј Крчмар бронзу из физике, а Марко Димитрић и Леон Косић двије бронзе из информатике. У екипном пласману заузели су треће мјесто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана