Одборници сагласни: Потребно побољшати услуге јавног превоза

Александар Стојановић
Одборници сагласни: Потребно побољшати услуге јавног превоза

Бањалука - У наставку 35. сједнице Скупштине града, која је прекинута прошли четвртак, највећу пажњу међу одборницима привукла је Информација о јавном превозу, а незадовољство радом и условима јавног превоза изразили су одборници и позиције и опозиције.

Предсједник Скупштине Зоран Талић истакао је да изнешене информације треба да послуже надлежним одјељењима да у сарадњи са превозницима раде на побољшању услуга јавног градског превоза.

- Велики број жалби грађана се тиче управо јавног превозника, а ове критике треба прихватити и радити како би услови били што бољи – рекао је Талић.
Замјеник градоначелника истакао је да ова информација не обухвата само бусеве, већ и такси превознике, што је од велике важности за живот града и грађана.

- Расправа је била доста квалитетна и дошли смо до великог броја закључака на којим планирамо да радимо у будућем периоду, између осталог и већи квалитет услуге у јавном превозу – нагласио је Амиџић.

Незадовољство условима, али и цијенама у јавном превозу изразили су и опозиционари, а независни одборник Саша Лазић истакао је да је цијена аутобуса у Бањалуци једна од највиших у региону.

- Недопустиво је да поједине категорије немају бесплатан превоз и паркинг, јер попусти које имају нису довољни. Такође, услови у аутобусима су веома лоши, јер је ружно видјети да у љетним мјесецима аутобус вози са отвореним вратима, јер нема климе у њему – казао је Лазић.

Одборници су расправљали и о подстицајима у пољопривреди, а на дневном реду су се нашли и извјештаји "Водовода", "Чистоће", "Топлане" и "Завода за изградњу".

 

Кадровска рјешења

На дневном реду нашли су се и Приједлози о именовању начелника Одјељења за локални економски развој и стратешко планирање и директора Јавне здравствене установе "Дом здравља".

Тренутно функцију вршиоца дужности у Одјељењу обавља Срђан Мијатовић, док је у истој функцији на челу "Дома здравља" др Невена Тодоровић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана