Од 1. јула нови позив за стипендирање спортиста

Срна
Од 1. јула нови позив за стипендирање спортиста

Бањалука - Град Бањалука 1. јула објавиће позив за стипендирање спортиста који то заслужују на основу постигнутих резултата, речено је Срни у градском Одјељењу за образовање, здравство, омладину и спорт.

Пријаве за категоризацију спортиста трајаће до 15. јула да би, у складу са важећим прописима, за стипендирање била обезбијеђена средства у буџету за 2020. годину.

Стипендије ће бити додјељиване на основу Правилника о категоризацији спортиста града с намјером да се кроз системска рјешења пружи пуна подршка спортистима и њиховом даљем усавршавању.

Категоризација се врши на основу постигнутих резултата у периоду од 1. јула протекле године до 1. јула текуће године за наредну буџетску годину.

Спортисти се на основу остварених резултата разврставају у четири категорије - заслужни спортиста, спортиста интернационалног разреда, спортиста првог разреда и спортиста другог разреда, на основу којих се врши додјела стипендија.

Укупан износ средстава, као и појединачни износи стипендија за спортисте биће утврђени буџетом за наредну годину, односно, Програмом развоја спорта са приоритетним областима финансирања за 2020. годину.

У Одјељењу за образовање, здравство, омладину и спорт објашњавају да су се доношењем Програма развоја спорта за период 2018-2022. године опредјелили за три стратешка правца развоја спорта.

Ријеч је о улагању у развој младих спортиста, подршци укључивању у спорт и његовој доступности што већем броју дјеце и омладине, те стварању једнаких могућности за све спортске организације за остваривање врхунских резултата који подстичу развој спорта и доприносе угледу Бањалуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана