Нови мост и пут у Пријечанима до краја августа

nezavisne.com
Нови мост и пут у Пријечанима до краја августа

Бањалука - Ако ревидована конструкција висећег моста за пјешаке у Пријечанима успјешно прође тестирање носивости, требало би да буде у функцији до краја августа, али и пут за ово насеље, чија градња је у току, потврдио је градоначелник Игор Радојичић.

Додао је да се нада да ће мост проћи тестирање након свих компликација које су се десиле.

"Мост у Пријечанима је дошао у фазу тестирања, дакле извођач је завршио оно што је било предвиђено ревидованим пројектом и сада се долази до фазе тестирања оптерећења", казао је Радојичић.

За поправку моста који спаја Пријечане и Залужане град је издвојио 100.000 КМ.

Предузеће "Приједорпутеви" изводило је радове на санацији, а они су свој посао завршили 22. јула, када је био и крајњи рок за завршетак.

Стари пјешачки мост је уништен у поплавама 2014. године, а у градњу новог је уложено више од пола милиона КМ.

Радови су почели у мају 2015. године, а за тај посао "Воде Српске" су ангажовале предузеће "Нискоградња".

Градске власти су крајем 2016. забраниле употребу новоизграђеног моста, јер није био безбједан, а због потреба мјештана град је тада преузео на себе обавезу да ријеши тај проблем.

Здравко К. из Пријечана каже да већ четири године чекају да мост буде саниран.

"Нама мјештанима је тај мост од великог значаја јер да би дошли до амбуланте или до посла многи користе тај мост. Веома нам је битно да он буде безбједан јер преко њега прелазе и дјеца", истакао је он.

У току је и изградња нове дионице пута према насељу Пријечани у дужини од 1.000 метара и вриједности више од 750.000 КМ, која је почела 8. септембра прошле године.

У Одјељењу за саобраћај и путеве рекли су да ће већ у првој седмици, односно до 10. августа, бити положен завршни слој асфалта и асфалтирани тротоари.

"Тако ће се саобраћај моћи несметано одвијати, а до краја августа очекујемо завршетак свих радова на уређењу терена око саобраћајнице, као и уређење насипа и осталог", рекли су у Одјељењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана