Нова сезона гријања, старе цијене

Срна
Нова сезона гријања, старе цијене

БАЊАЛУКА - Предузеће "Еко-топлане" Бањалука спремно улази у нову сезону гријања, у којој ће цијене остати на нивоу прошлогодишњих, саопштено је из овог предузећа.

Из овог предузећа подсјећају да су са испоруком топлотне енергије највећем дијелу потрошача кренули и прије званичног почетка сезоне - 3. октобра, кроз функционалне пробе цјелокупног топлификационог система.

У саопштењу је наведено да ће режими гријања на самом почетку, као и у цијелој сезони, бити прилагођени спољашњој температури.

"Упркос чињеници да су дијелови топлификационе мреже стари готово пет деценија, због чега је претходних сезона долазило до проблема у испоруци топлотне енергије, жЕко-топланеж су током припрема за нову сезону гријања реализовале велики број активности кроз санацију најкритичнијих тачака на систему", наведено је у саопштењу.

Из "Еко-топлана" додају да су завршени сви потребни ремонти на систему даљинског гријања.

"Током сезоне биће видљиви прави ефекти ових радова, али, у сваком случају, очекујемо успјешну сезону са мање губитака топлотне енергије и мање рекламација наших корисника", поручили су из овог предузећа.

Из "Еко-топлана" појашњавају да због мањих проблема на дистрибутивној мрежи, који су се појавили након пуњења система, усљед дотрајалости одређених дијелова, поједини објекти и корисници још нису имали гријање или су га имали са прекидима, али су све расположиве техничке екипе на терену и отклањају кварове.

"До сада је обезбијеђено око 90 одсто потребног дрвног сортимента. Набавка се одвија у складу са раније утврђеним планом, према којем би до краја године требало да буде набављена комплетна количина енергента потребна за сезону 2019/2020. године", наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана