На подручју Бањалуке обновљено 12 школа, ради се у још четири

Срна
На подручју Бањалуке обновљено 12 школа, ради се у још четири

Бањалука - На подручју Бањалуке током љетног распуста завршена је обнова 12, а у току су радови у још четири градске и приградске школе, у оквиру плана обнове школа чија је вриједност 600.000 КМ, саопштено је из Градске управе.

"Ових дана из градског буџета су обезбијеђена и додатна средства за још три објекта - обнову крова Школе ученика у привреди и Центра жЗаштити меж, те за замјену котлова у школи у Бочцу, што би требало бити завршено до краја године", наводе из градског Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт.

Највећи износ, око 103.000 КМ издвојен је за обнову крова на Подручној школи "Мирослав Антић" у Борковићима гдје још трају радови.

У току су радови и на Основној школи /ОШ/ "Ђура Јакшић" у насељу Шарговац, у којој би ускоро требала бити окончана санација санитарних чворова.

Ускоро ће почети и замјена дијела вањске столарије на школи "Петар Кочић" у Колима и реконструкција Подручне школе "Бранислав Нушић" у Доњим Колима.

Протекле седмице отворен је дограђени дио градске ОШ "Бранко Радичевић" са осам нових учионица, за чије је опремање новац обезбијеђен у оквиру овогодишњег плана обнове школа.

У току је припрема још једног великог пројекта - изградњи нове фискултурне сале, која би се требало наћи поред ове школе.

Уз ученике ове највеће школе у Републици Српској, боље услове за рад добили су и ђаци Основне школе "Младен Стојановић" у Бронзаном мајдану, гдје је саниран кров и урађен нови санитарни чвор.

Санација санитарних чворова урађена је и у школама "Свети Ћирило и Методије" у приградскомм насељу Пискавица, "Иван Горан Ковачић" у Лазареву, "Георги Стојков Раковски" у Новој вароши и "Милутин Бојић" у Мишином хану.

У подручном одјељењу ОШ "Вук Караџић" у насељу Чесма замијењена је унутрашња столарија и набављена нова котловница, а ситнији радови обављени су и у школама "Милан Ракић" у Карановцу и "Борисав Станковић" у Лазареву.

Подручно одјељење ОШ "Станко Ракита" у насељу Дебељаци овог љета добило је централно гријање, а нови котлови и пумпе уграђени су у школама "Војислав Илић" у Крупи и "Петар Кочић" у Колима, гдје су санирани и подови.

Радови су окончани и у Школи "Јован Дучић" у насељу Куљани, гдје су, такође, санирани подови у учионицама.

Пројекат обнове градских и приградских школа спроводе бањалучке градске власти у сарадњи са републичким институцијама.

За обнову 16 школа из градског буџета издвојено је 150.000 КМ, док је Влада Републике Српске обезбједила 400.000 КМ, а кабинет предсједника Српске Жељке Цвијановић 57.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана