Малишани добили ново мјесто за игру у Залужанима

Весна Поповић
Малишани добили ново мјесто за игру у Залужанима

Бањалука - Бројни малишани из Залужана похрлили су у петак на игралиште које је "никнуло" у кругу Основне школе "Јован Дучић", а ни ниске температуре и слаба киша нису их спријечили да испробају нове љуљашке, клацкалице, коњиће и друге садржаје.

Смијех и граја најбоље су показали колико овој дјеци значи нови простор за игру, а чари савремених игралишта до краја године треба да осјете и многи њихови вршњаци у другим насељима. Градоначелник Игор Радојичић је казао да су уз помоћ донација друштвено-одговорних компанија изграђена четири игралишта, те да очекује да ће кроз ту сарадњу бити изграђено њих 15.

- У функцији су по једно игралиште у парку "Младен Стојановић" у Росуљама, Борику и на Павловцу, а у петак смо обрадовали малишане Залужана - рекао је Радојичић и навео да су градњу игралишта у Залужанима финансирале компаније "Ексклузив Линжери" и "Грађење Ђурић".

Према његовим ријечима, игралиште у Обилићеву, чију градњу је финансирала компанија "Хемофарм", биће пуштено у функцију 19. септембра.

- У току су радови на великој зони за рекреацију и игралишту у кругу базена "Аквана", за које је средства донирао "м:тел", а ускоро треба да почну радови на Абацији и још једној локацији у Борику - казао је Радојичић.

Напоменуо је да ће дјеца и родитељи на Старчевици, у улици Симе Миљуша, захваљујући донацији Адико банке добити ново мјесто за игру и рекреацију. Уговор о донацији, вриједној 20.000 КМ, у петак су потписали Радојичић и директор те банке Марио Иванковић. Иванковић је нагласио да су се са задовољством одазвали позиву градских власти за учешће у овом пројекту.

Да градња игралишта има вишеструки значај потврдила је директорица ОШ "Јован Дучић" Ранкица Пушић, истакавши да ће у њему уживати малишани из Залужана, али и околних насеља, Куљана и Пријечана.

- Фирма "Екскузив Линжери" недавно је помогла овој школи тако што је обновила школске спортско игралиште, које је до тада било у веома лошем стању - казала је Ранкица Пушић.

Стабилна већина

Игор Радојичић је рекао да је посљедње засједање Скупштине показало да постоји стабилна скупштинска већина, јер је већина одлука донесена са по 24 или 25 гласова.

- ДНС је дио скупштинске већине и имамо добру сарадњу. СДС је опозиција и њихови одборници још немају формиран клуб, али то је њихова унутрашња ствар и сматрам да су у досадашњем раду били врло коректни - навео је Радојичић.

Казао је да се још не зна какав ће бити даљи кадровски распоред, коментаришући спекулације да би поједине функције ДНС-а могла да преузме Уједињена Српска.

Изграђена игралишта

Росуље

Борик

Павловац

Залужани

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана