Изградњом моста у Драгочају модернизован саобраћај

Срна
Изградњом моста у Драгочају модернизован саобраћај

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изјавио је вечерас да је изградњом моста у бањалучком насељу Драгочај саобраћај модернизован и убрзан, те елиминисан ризик од изливања ријечице Драгочајке, а да је укупна вриједност пројекта већа од 300.000 КМ.

“Град Бањалука обезбиједио је средства за изградњу моста који је већ пуштен у саобраћај. Ријеч је о једном од већих пројеката у насељу Драгочај, а раније смо у овом насељу изградили два моста”, рекао је Радојичић новинарима у Драгочају код Бањалуке.

Он је истакао да је реализацијом пројекта обухваћена и изградња приступне саобраћајнице, као и да ће бити смањен ризик од поплава.

Начелник градског Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић нагласио је да је мост дугачак 13 и широк девет метара, да има двије саобраћајне траке ширине по три метра, те двије пјешачке стазе широке 1,5 метара.

Члан Савјета мјесне заједнице Драгочај Милан Вучковић рекао је да је за становнике овог насеља од изузетног значаја што је изграђен мост, јер ће тиме бити ријешени проблеми у саобраћају и елиминисан ризик од поплава.

Изградња моста на ријечици Драгочајки почела је 26. марта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана