Градски подстицаји за самозапошљавање 64 лица

Агенције
Градски подстицаји за самозапошљавање 64 лица

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић уручио је данас 64 уговора о додјели градских подстицаја за незапослене суграђане који су се пријавили на јавни позив за додјелу средстава за самозапошљавање.

Незапослени Бањалучани, њих 64 који су испунили услове позива, добили су подстицаје од 3.000 до 7.000 КМ, за шта је из буџета града издвојено нешто више од 300.000 КМ, саопштено је из Градске управе. Радојичић је рекао да је ријеч о подршци различитим дјелатностима - од производње, занатства, трговине до угоститељства.

- Град на овај начин жели да подстакне запошљавање - рекао је Радојичић и додао да је при додјели ових подстицаја предност дата женском предузетништву.

Он је истакао да су само протеклих дана, када су отворени нови пословни субјекти у Пословној зони у Рамићима, те уз ова 64 подстицаја за самозапошљавање, у Бањалуци створени услови за око 300 нових радних мјеста.

- Можемо само пожељети да свака седмица буде оваква, и од стране града и од приватног сектора - рекао је Радојичић.

Начелник градског Одјељења за привреду Раденко Комљеновић истакао је да је ове године за грантове у привреди издвојен 1,1 милион КМ, око милион се даје и за подршку пољопривреди, а посебна средства намијењена су развоју пословних зона.

- То је више од три милиона КМ директне подршке малим и средњим предузећима и предузетништву- појаснио је Комљеновић и додао да је и ове године у Бањалуци настављен тренд раста предузетништва.

Дубравка Вујиновић Божић, која је данас добила подстицаје, рекла је да ће добијена средства искористити за производњу ципелица за бебе, што јој је некада био хоби, а сада је постао њен посао.

- Без ових средстава не бих се усудила да започнем овај посао- истакла је Божићева. 

Подстицаје је добила и Татјана Чивчић која се бави производњом дјечије одјеће, коју путем интернета продаје и у иностранству. 

Чивчићева је истакла да ће средства искористити за проширење асортимана, односно набавку нове машине, као и за промоцију бренда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана