Гимназија попуњена, у Економској има мјеста

nezavisne.com
Гимназија попуњена, у Економској има мјеста

Бањалука, Приједор - За ученике који имају мање од 60 бодова пријем докумената за упис у први разред средње школе почеће у понедјељак, 18. јуна, и трајаће до 20. јуна.

Наиме, планом уписа у први разред средње школе за наредну школску годину предвиђена су 11.083 мјеста, а осим јунског, ученици у РС уписиваће се у први разред средње школе и у јулском року, од 2. до 13. јула.

Међу одликашима и даље су биле најпопуларније гимназија и медицинска школа, које су испуниле уписну квоту, тако да неће имати другог уписног рока.

Вида Малешевић, директорица бањалучке Гимназије, истиче да је 286 ученика у 11 разреда примљено у наредну школску годину.

“Дјеца која нису примљена су ђаци који нису испуњавали услове, односно немају 60 бодова”, казала је Малешевићева и додала да Гимназије неће имати другог уписног рока.

Мирко Јовић, помоћник директора Медицинске школе Бањалука, каже да су у наредној школској години уписали осам разреда, односно укупно 240 ученика.

“Код нас се пријавило 243 ученика, морали смо три ученика одбити и завршен је уписни рок у нашој школи”, истакао је Јовић.

Мјеста још има у Економској школи. У овој школи се надају да ће у другом уписном року од 18. јуна попунити сва мјеста.

“У првом уписном року уписали смо нешто више ученика него прошле године, око 90 ученика који су имали више од 60 бодова”, казала је Нада Вулић, директорица бањалучке Економске школе, додајући да укупно примају око 228 ученика у наредној школској години.

Валентина Совиљ, предсједник Актива директора средњих школа приједорске регије, истиче да је највеће интересовање било за Медицинску и Електротехничку школу, те да ове школе неће имати други уписни рок.

“Остале су школе попуниле добар дио, али наравно да још има слободних мјеста. Од понедјељка креће други круг јунског рока, гдје се уписују сви испод 60 бодова”, казала је Совиљева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана