“Еко топлане” спремне за нову сезону гријања

Илијана Божић
“Еко топлане” спремне за нову сезону гријања

БАЊАЛУКА - “Еко топлане” улазе спремно у нову сезону гријања, а испорука топлотне енергије највећем дијелу потрошача кренула је и прије званичног почетка сезоне, већ од 3. октобра, кроз функционалне пробе цјелокупног топлификационог система, саопштили су из овог предузећа.

- Режими гријања на самом почетку, као и у цијелој сезони, биће прилагођени кретању спољашњих температура - истакли су у “Еко топланама”. 

Како наводе, упркос чињеници да су дијелови топлификационе мреже стари скоро пет деценија, због чега је током претходних сезона долазило до проблема у испоруци топлотне енергије, у току припрема за нову сезону гријања, максималним ангажманом људских и материјалних ресурса, у складу са финансијским и временским могућностима, “Еко топлане” су реализовале велики број активности кроз санацију најкритичнијих тачака на систему. 

Осим тога, како су истакли, у наведеном периоду завршени су сви потребни ремонти на систему даљинског гријања. 

- Током сезоне биће видљиви прави ефекти ових радова, али у сваком случају очекујемо успјешну сезону са мање губитака топлотне енергије и са мање рекламација наших корисника - навели су у “Еко топланама”. 

Како су казали, због мањих проблема на дистрибутивној мрежи, који су се усљед дотрајалости појединих дијелова појавили након пуњења система, поједини објекти и корисници још нису имали гријање или су га имали са прекидима.

- Све расположиве техничке екипе су на терену и раде на отклањању кварова, због чега молимо кориснике за разумијевање - поручили су у овом предузећу. 

Када је ријеч о енергенту, нагласили су у “Еко топланама”, до сада је обезбијеђено око 90 одсто потребног дрвног сортимента.

Набавка се, истичу, одвија у складу са раније утврђеним планом, према којем би до краја године требало да буде набављена комплетна количина енергента потребна за сезону 2019/2020.

Према њиховим ријечима, цијене гријања у овој сезони остају непромијењене, односно на нивоу прошлогодишњих.

- Још једном подсјећамо кориснике да нам се за све потребне информације могу обратити позивом на бесплатан инфо број 0800 502 12, писати на е-маил адресу  [email protected] или доћи лично у просторије Корисничког центра на адреси Булевар војводе Живојина Мишића 32. Подсјећамо да се могу информисати и током сезоне свакодневно пратити сервисне информације и на веб страници ekotoplanebanjaluka.com - закључили су у “Еко топланама”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана