Ђорђе Гајић одбранио титулу

Илијана Божић
Ђорђе Гајић одбранио титулу

Бањалука - Најбољу “бањалучку ласту” ове године извео је Ђорђе Гајић из Бањалуке, који је одушевио жири и све присутне скоковима са Градског моста у оквиру културно-спортске манифестације “Љето на Врбасу”.

Њему је уручен пехар и новчана награда у износу од 700 КМ.  Двадесетпетогодишњи Ђорђе Гајић није крио одушевљење и понос.

-Потврдио сам прошлогодишњи резултат, ово ми је десето учешће. Ове године ми је било најтеже је је требало одбранити титулу у свом граду. Ово је велика ствар за мене, јер волим овај спорт којим се бавим већ дуго година-рекао је Гајић.

Учествовало је 17 такмичара. Укупан фонд за скакаче износио је 1.500КМ, па је тако другопласирани добио 500КМ а трећепласирани 300КМ.

Другопласирани Данко Дангубић из Коњица казао је да је веома узбуђен и срећан, те да је свака награда важна.

- Драго ми је да је све добро прошло и да се нико није повриједио. Надам се да ће сљедеће године учествовато већи број кандидата и да ће конкуренција бити још јача- истакао је Дангубић.

Бањалучанин Славиша Терзић из године у годину посматра скокове са Градског моста.

- Ово је дивна манифестација која краси наш град и надам се да ће још дуго година трајати. Дивим се храбрости младих момака који се одлуче да скачу са те висине. Обожавам да посматрам јер  некада на мору није било светионика са којег нисам скакао- рекао је Терзић.

Традиционална манифестација “Љето на Врбасу” ове године се одржава 66. пут и трајаће до 4. августа. Поводом овог догађаја у петак је у атријуму Градске управе промовисана поштанска марка с мотивом скока с градског моста чувене “бањалучке ласте” у сарадњи Туристичке организације Града и компаније “Поште Српске”.Поред спортских активности као што су фудбал и одбојка на пијеску, те баскет за дјечаке и дјевојчице, љубитеаи ове манифестацихе могу посјетити базен “Аквана” гдје ће бити организовано роњење Ронилачког клуба “Делфин”. И ове године ће сви имати могућност најатрактивнијег садржаја зип-лајн спуста на ужету изнад ријеке Врбас код Градског моста. На платоу Тврђаве Кастел 27. и 28.јула од 18 часова биће уприличен биоскоп на отвореном уз филм “Такси блуз”. Суграђани ће такође имати орилику да заплешу на плажи испред дворане Обилићево” плес под звијездама”. Манифестација ће се завршити трком дајака у три категорије, избором најљепшег дајака и “котлићијадом” на плажи Абација.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана