“Ћевап фест” од 31. маја до 2. јуна

Срна
“Ћевап фест” од 31. маја до 2. јуна

Бањалука - “Ћевап фест”, посвећен промоцији бањалучког ћевапа, биће одржан од 31. маја до 2. јуна у Бањалуци, најављено је из Градске управе. На овогодишњем “Ћевап фесту” учествоваће 10 роштиљница, које ће бањалучке ћевапе продавати по популарним цијенама, односно за велику порцију биће потребно издвојити четири, а за малу двије КМ.

Манифестација почиње у петак, 31. маја, од 15.00 часова на паркингу код Музеја савремене умјетности Републике Српске. Из Градске управе су навели да све оне, који посјете један од најпосјећенијих гастро фестивала, очекују најбољи бањалучки ћевапи и богат забавни програм.

Први дан овог гастро фестивала посјетиоце ће до 21.00 час забављати локални бендови “Инфинити бенд” и “Распашој”.

Другог дана фестивала, 1. јуна, програм почиње у подне наступом дјечијих ансамбала културно-умјетничких друштава “Свети Сава”, “Пелагић” и “Веселин Маслеша”, те ученика Музичке школе, а предивђен је и наступ стенд ап комичара Мирослава Ђорђевића, хор Позоришта “Јазавац” и Градског тамбурашког оркестара.

За вече, од 21.00 час, планиран је наступ групе “Нервозни поштар” која је посљедњи пут у Бањалуци наступила прије готово три деценије.

Овогодишња манифестација посвећена бањалучком ћевапу завршава се у недјељу, 2. јуна, у 17.00 часова.

“Ћевап фест” организују Градска управа и Туристичка организација с циљем популаризације бањалучког ћевапа, аутохтоне делиције највећег града Српске.

Организацију су помогли и бројни спонзори, предвођени фирмама “Кока кола”, “Бањалучка пивара”, “Млијекопродукт” и “Витинка”.

Први фестивал бањалучког ћевапа, одржан у јануару прошле године, привукао је више од 10.000 посјетилаца, међу којима и оне из региона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана