Бањалука: Ни Мундијал не пуни кафиће

Данијела Стоканић
Бањалука: Ни Мундијал не пуни кафиће

Бањалука - Иако је Свјетско првенство у фудбалу у јеку, градски кафићи су полупразни, а угоститељи кажу да је свему крива беспарица и да не памте лошији период.

Миленко Шикман, којег смо затекли како гледа утакмицу у кафе-бару "Кубана", рекао је да је кафић једино мјесто гдје на миру може погледати утакмицу.

- Обожавам фудбал и не пропуштам ниједну утакмицу. Међутим, у таквој сам финансијској ситуацији да себи не могу приуштити да сваку утакмицу гледам у кафићу. Гледао сам отварање првенства у кафићу, а остале утакмице сам пратио код куће - рекао је Шикман.

Бојан Рајковић каже да је прије четири године, односно за вријеме прошлог Свјетског првенства у фудбалу, у градским кафићима било пуно више људи.

- Претпостављам да је узрок слабе посјећености кафића у вријеме Мундијала беспарица и криза - рекао је Рајковић.

Конобар у "Снек бару" казао је да је посјећеност за вријеме Свјетског првенства јако слаба, али да зависи и од утакмице која се игра.

- Посјећеност за вријеме Свјетског првенства у фудбалу је, иначе, за 30 одсто већа од уобичајене посјете кад нема никакве утакмице на телевизији. Вече прије, на примјер, скоро да није било никога у бару - рекао је конобар.

Додао је да је нешто више гостију било на дан отварања првенства, а било их је и оних вечери кад су играле Хрватска, БиХ, Италија и Француска.

- Надамо се да ће више гостију бити кад буде завршена групна фаза - рекао је он.

У кафе-бару "Арија" казали су да нема разлике у посјећености за вријеме Мундијала и прије њега.

- У кафић долазе увијек исти гости и са истим разлогом, нема неке разлике у посјећености - рекао је конобар.

У "Мустанг бару", који иначе увијек врви од заљубљеника у фудбал, у четвртак вече избројали смо свега неколико гостију.

Радно вријеме

Угоститељски објекти за вријеме Свјетског првенства у фудбалу радиће дуже него што је то уобичајено. Угоститељским објектима смјештеним испод стамбених зграда радно вријеме је сваки дан од седам до 24 часа, без времена толеранције. За кафиће ван стамбених зграда радно вријеме радним даном помјера се са 24 за један час, без времена толеранције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана