Аутомобилима у Банијској и Љевчанској улици јуре и преко рупа

Александар Стојановић
Аутомобилима у Банијској и Љевчанској улици јуре и преко рупа

Бањалука - Уништени дијелови коловоза, рупе на путу и јурњава аутомобила постали су свакодневица за мјештане Банијске и Љевчанске улице на Петрићевцу. Због тога становници већ дужи период апелују на надлежне да санирају улице и поставе знакове за ограничење брзине.

 

 

 

Проблем је, како истичу мјештани, настао када је улица Краља Александра Првог Карађорђевића затворена за саобраћај због реконструкције, па се двије поменуте улице користе као алтернативни правац.

Становници Банијске улице истичу да у њој живи велики број дјеце, а због недостатка неопходне саобраћајне сигнализације већина возача јури не марећи за безбједност малишана.

- Због великих гужви у посљедње вријеме, пут је пропао, али то не спречава неодговорне појединце да брзо возе. Моја дјевојчица је тим путем ишла у школу и нисам смјела саму да је пустим да пјешачи јер сам страховала да је, не дај боже, ауто не удари. Срећа па се школска година завршила, али проблем је овдје и даље присутан - рекла је мјештанка Бојана Савановић и напоменула да не постоји ниједан знак за смањење брзине.

Овај путни правац не користе само житељи Банијске и Љевчанске улице, већ и мјештани Мотика, који морају проћи тим путем да би дошли до центра.

Мјештанин Мотика Стефан Ђурђевић, који свакодневно иде тим правцем на посао, рекао је да је пут у веома лошем стању.

- Драго ми је што се гради главна Краља Александра улица, али надлежни нису смјели ово да допусте.  Знали су да ће бити велико оптерећење, а ништа нису урадили када је то у питању. Саобраћајница је сва у рупама и велике су гужве у јутарњим и послијеподневним часовима - рекао је Ђурђевић.

Из Градске управе само су кратко одговорили да реконструкција поменутих улица није планирана у овој години.

- Сва оштећења на наведеним саобраћајницама биће санирана у оквиру радова редовног одржавања саобраћајница - рекли су из Градске управе.

Реконструкција

Реконструкција саобраћајнице Краља Александра Првог Карађорђевића, која повезује Мотике и Петрићевац, почела је крајем марта ове године, а спада у ред најзначајнијих инфраструктурних пројеката.

- Мјештани су дуго очекивали овај пројекат и сада ће добити најмодернију саобраћајницу, која ће побољшати саобраћај у овом дијелу града - рекао је раније градоначелник Игор Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана