Први “Фитнес фест” у Бањалуци: Промоција здравог начина живота за све генерације

Александар Стојановић
Први “Фитнес фест” у Бањалуци: Промоција здравог начина живота за све генерације

Бањалука - Први велики фитнес-фестивал биће одржан први пут у Бањалуци, а град на Врбасу седам дана биће регионални фитнес и спортско-рекреативни центар.

Богат садржај и велики број домаћих и регионалних фитнес-професионалаца побринуће се да све генерације, од предшколаца до оних старијих, на најбољи начин упознају предности квалитетног и спортског начина живота. Манифестација представља заједнички пројекат љубитеља фитнеса окупљених око Центра за здравље и рекреацију “Мр Хепинес”, а подржали су га Градска управа, у склопу манифестације “Прољеће у Бањалуци”, те Факултет физичког васпитања и спорта и Завод за медицину рада и спорта Републике Српске.

Манифестација ће бити одржана од 27. маја до 2. јуна у спортској дворани “Центар”, а фитнес-инструктор Срећко Станишић, који је организатор догађаја, рекао је да се очекује велики број посјетилаца, те домаћих и регионалних стручњака.

- Фокус је на рекреативцима, а циљ је да се они упознају са предностима квалитетног рада и његовог значаја. Кроз забаван садржај ћемо настојати да свима приближимо спортски начин живота, а у првим данима фестивала очекујемо велики број ученика и студената - рекао је Станишић.

Пети дан фестивала инструктори ће радити са лицима са потешкоћама у развоју, а родитељи ће моћи да науче много вјежби које ће значити њиховим малишанима у даљем развоју.

- Главни догађај је “Сајам фитнеса”, који ће бити одржан у суботу и недјељу. Посјетиоци ће моћи посјетити штандове великог броја излагача, упознати се са квалитетним производима и учествовати у тренинзима јоге, аеробика, зумбе и многим другим садржајима - додао је Станишић.

За тренере и инструкторе из Бањалуке, али и све заинтересоване, најзначајније су конференције на којим ће говорити истакнути стручњаци из Србије и Хрватске.

- Велики је успјех што смо у првој години привукли велика имена из свијета фитнеса, а надамо се да ће овај догађај постати традиција у нашем граду. Бањалука, као град спорта, заслужује да буде регионални центар - закључио је Станишић.

Сарадња

Срећко Станишић истиче да је значајно што су се у пројекат укључили и Факултет за спорт и физичко васпитање, те Завод за медицину рада и спорта.

- Професори и доктори ће на конференцијама и на “Сајму фитнеса” свим посјетиоцима на квалитетан и стручан начин објаснити предности бављења спортом - рекао је Станишић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана