Осморка закорачила у свијет одраслих

Илијана Божић
Осморка закорачила у свијет одраслих

Бањалука - Ученици основне и средње школе “Центар за образовање и васпитање и рехабилитацију слушања и говора” заблистали су у најљепшем издању у суботу увече на прослави матуре одушевивши све присутне својом елеганцијом, позитивном енергијом и добрим расположењем.

Окупили су се испред “Виле Врбас” гдје је одржана прослава, а у том важном животном тренутку матуранте су подржали породица,  пријатељи и бројни суграђани. Ове школске године, у овом центру, двоје ученика завршило је основну школу, а осморо њих средњошколско образовање. Усхићени и весели матуранти су се фотографисали са пријатељима и родбином како би овјековјечили тај, за њих, посебан тренутак.

- Ученици ЈУ “Центар за образовање и васпитање и рехабилитацију слушања и говора” Бањалука су срећни и узбуђени јер завршавају средњу школу. Савладали су градиво кроз стручно-теоријску наставу у школи, а то знање су примјењивали на практичној настави - казала је професорица Љиљана М.  Драгичевић. 

На лицима матураната могла се видјети срећа и узбуђеност јер су крочили у свијет одраслих, а њихови професори се надају да ће остати вриједни и марљиви и  брзо доћи до првог запослења.   

- Завршавам школу и срећан сам због тога. Обављао сам практичну наставу у једној пекари у граду и постоји могућност да останем ту да радим због чега сам још срећнији - навео је Желимир Игњатић, матурант пекарског смјера, са којим смо комуницирали посредством наставног особља.

Из клупа носе лијепе успомене на школу која им је донијела доста пријатељстава, знања, дружења, анегдота и шала. Заједно са матурантима који прослављају крај средње школе матуру је обиљежило и  двоје ученика који завршавају основну школу у “Центру за образовање и васпитање и рехабилитацију слушања и говора”.                                      

- Узбуђена и срећна сам што завршавам основну школу. Одлучила сам да наставим средњу школу у Центру. Планирам да упишем за фризера јер то много волим - поручила је ученица Меланија Томић.                        

 Њена мајка Невенка Томић из Мркоњић Града није крила понос и срећу. - Пресрећна сам. Израсла је у једну дивну дјевојчицу. Одличан је ученик па се надам да ће након средње школе брзо пронаћи запослење - додала је Томићева.

Друга кућа

Разредница Биљана Зебић истакла да двоје свршених основаца школовање настављају у ЈУ “Центар за образовање и васпитање и рехабилитацију слушања и говора”.

- Они су у нашој установи још од најранијег периода свог живота, вртића, тако да није чудо што је сматрају својом другом кућом - рекла је Зебићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана