Za rasterećenje saobraćaja u Aleji Svetog Save 430.000 KM

V. P.
Za rasterećenje saobraćaja u Aleji Svetog Save 430.000 KM

Banjaluka - S ciljem rasterećenja saobraćaja od Narodnog pozorišta RS prema Studentskom kampusu, u Aleji Svetog Save, biće izgrađene dvije kružne raskrsnice.

Tender za izgradnju dva nova kružna toka, vrijednosti oko 430.000 KM, već je raspisan, a riječ je o raskrsnicama Aleje sa Gundulićevom i ulicom Vase Pelagića.

- Raskrsnica Aleje i Gundulićeve ulice se nalazi na poprečnoj vezi istočnog i zapadnog tranzita, a tu se ukrštaju i vozila koja dolaze iz pravca Starčevice i Venecija mosta. Analize su pokazale da će izgradnja kružnog toka ubrzati saobraćaj - naveli su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Dodali su da je planirano i da autobusko stajalište iz smjera Venecija mosta, iz Gundulićeve ulice bude premješteno u Aleju Svetog Save, tako što će biti izgrađeno ugibalište.

- Ugibalište će biti napravljeno i za odstojeće stajalište kod hotela "Krajina". Autobusi neće ometati saobraćajni tok, što se trenutno dešava - istakli su u Odjeljenju.

Drugi kružni tok biće izgrađen kod crkve Svete trojice.

- Trotoar s lijeve strane ulice Vase Pelagića biće proširen, a najveći građevinski radovi biće s desne strane ukrštanja ulice Vase Pelagića sa Alejom Svetog Save, a gdje je neophodno pomjeriti stubove ulične rasvjete i semafor - naveli su u Odjeljenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana