За растерећење саобраћаја у Алеји Светог Саве 430.000 КМ

В. П.
За растерећење саобраћаја у Алеји Светог Саве 430.000 КМ

Бањалука - С циљем растерећења саобраћаја од Народног позоришта РС према Студентском кампусу, у Алеји Светог Саве, биће изграђене двије кружне раскрснице.

Тендер за изградњу два нова кружна тока, вриједности око 430.000 КМ, већ је расписан, а ријеч је о раскрсницама Алеје са Гундулићевом и улицом Васе Пелагића.

- Раскрсница Алеје и Гундулићеве улице се налази на попречној вези источног и западног транзита, а ту се укрштају и возила која долазе из правца Старчевице и Венеција моста. Анализе су показале да ће изградња кружног тока убрзати саобраћај - навели су у Одјељењу за саобраћај и путеве.

Додали су да је планирано и да аутобуско стајалиште из смјера Венеција моста, из Гундулићеве улице буде премјештено у Алеју Светог Саве, тако што ће бити изграђено угибалиште.

- Угибалиште ће бити направљено и за одстојеће стајалиште код хотела "Крајина". Аутобуси неће ометати саобраћајни ток, што се тренутно дешава - истакли су у Одјељењу.

Други кружни ток биће изграђен код цркве Свете тројице.

- Тротоар с лијеве стране улице Васе Пелагића биће проширен, а највећи грађевински радови биће с десне стране укрштања улице Васе Пелагића са Алејом Светог Саве, а гдје је неопходно помјерити стубове уличне расвјете и семафор - навели су у Одјељењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана