Za projekte od 10.000 do 70.000 maraka

J. C.
Za projekte od 10.000 do 70.000 maraka

Banjaluka - Organizacije civilnog društva mogu do 30. maja da predaju prijedlog projekata na javni poziv koji je raspisao grad u partnerstvu sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija, a za one koji budu odobreni biće izdvojeno od 10.000 do 70.000 maraka.

Prijedlozi projekata mogu da budu iz oblasti obezbjeđenja preduslova u zajednici za socijalnu uključenost i samostalan život lica sa invaliditetom, te unapređenje brige o starijim osobama, saopšteno je iz Gradske uprave.

- Projekti mogu biti i iz oblasti zaštite djece od nasilja, zanemarivanja i zlostavljanja, edukacije djece o značaju zdrave ishrane i fizičke aktivnosti. Takođe, mogu da budu u vezi sa  obezbjeđivanjem kulturnih i edukativnih sadržaja za djecu iz ruralnih sredina i marginalizovanih grupa, te prevenciju maloljetničkog prestupništva što je u skladu sa razvojnim ciljevima grada - ističe se u saopštenju.

Dodaje se da jedna organizacija civilnog društva - nevladina organizacija iz BiH može podnijeti više projektnih prijedloga, s tim da je 120.000 maraka maksimalan iznos koji može biti dodijeljen za sprovođenje programa tokom trogodišnjeg trajanja projekta.

Dodatne informacije i elektronska verzija cijelog paketa prijavne dokumentacije može se naći na internet stranicama: njnjnj.ba.undp.org i njnjnj.banjaluka.rs.ba.

Informativni sastanak za potencijalne aplikante "Otvoreni dan" biće održan u Domu omladine 16. maja od 10 do 12 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana