За пројекте од 1.000 до 8.000 марака

М. В.
За пројекте од 1.000 до 8.000 марака

Бањалука - Одјељење за културу, туризам и социјалну политику расписало је јуче јавни позив за пријаву пројеката удружења грађана за суфинансирање из буџета града у овој години.

Позив се односи на приоритетне области као што су обезбјеђивање предуслова за самосталан живот особа са инвалидитетом, унапређење социјалне заштите и бриге о старима, заштита дјеце од насиља, занемаривања и злостављања.

- Осим тога односи се и на едукацију дјеце о здравим стиловима живота, подршку и помоћ родитељима у одгоју дјеце и бризи о њима, те обезбјеђивање приступа културним садржајима за дјецу из руралних средина и маргинализованих група - наведено је у позиву.

Додаје се да удружења могу да пријаве и пројекте који се односе на превенцију малољетничког преступништва, едукацију и оснаживање удружења грађана.

- Пројекте треба реализовати на подручју града до краја ове године, а може да буде одобрено од 1.000 до 8.000 КМ. Удружење може пријавити само један пројекат на јавни позив - истакнуто је у позиву.

Пријаве на јавни позив са документацијом достављају се Одјељењу за културу, туризам и социјалну политику, путем пријемне канцеларије Градске управе, канцеларија 14, у затвореној коверти.

Јавни позив отворен је до 8. марта ове године, а све детаљније информације могу се добити путем броја телефона 051/244-444, локал 718 или директно - у канцеларији број 26.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана